"Αποξηραμένα σύκα Βορείου Ευβοίας"
Σε εμάς θα βρείτε Μπομπονιέρες και Γλυκά για Γάμους και Βαπτίσεις

Προφίλ Επιχείρησης

Το καλοκαίρι του 2013 ιδρύθηκε η ατομική μας επιχείρηση με αντικείμενο την επεξεργασία και συσκευασία απξηραμένων σύκων. Η ιδέα της σύστασης της εταιρίας βασίστηκε αφενός στο συγκριτικό πλεονέκτημα της άριστης ποιότητας των σύκων της περιοχής μας και αφετέρου στην προσωπική μας δημιουργική διάθεση.

Η επιχείρησή μας έχει ήδη αναπτύξει καινοτόμες διαδικασίες επεξεργασίας και τυποποίησης εξαιρετικών και πρωτότυπων προϊόντων με βάση το σύκο. Η άριστη ποιότητα συμπορεύεται με τις ξεχωριστές γεύσεις. Στόχος μας αποτελεί η διάδοση αυτού του "θησαυρού" της γης, όχι μόνο στον ελλαδικό χώρο αλλά και στις διεθνείς αγορές.

Παραγωγική Διαδικασία

Το σύκο που επεξεργαζόμαστε ανήκει στην ποικιλία Σμυρνέικη. Η παραγωγική διαδικασία καθώς και η διαδικασία τυποποίησης υπόκεινται σε αυστηρές προδιαγραφές ασφάλειας και υγιεινής. Πιο συγκεκριμένα, μετά τη συγκομιδή ακολουθεί η λεύκανση και αποξήρανση του προϊόντος. Στη συνέχεια γίνεται μεταφορά του στους ειδικά στεγανοποιημένους θαλάμους της επιχείρησής μας για την απαραίτητη απεντόμωση από εξειδικευμένο γεωπόνο. Έπειτα ακολουθεί το στάδιο της επεξεργασίας και συσκευασίας και η προώθησή του στα δίκτυα διανομής.